7 фактора, които трябва да имате предвид при избора на сенник

Когато говорим за засенчване, повечето хора си представят вътрешните щори, чиято традиционна роля е да пазят стаята от слънчевите лъчи и да спират топлината. Но понякога интериорът може да не предполага слагането на такива или мястото да не е подходящо за щора. Тогава на помощ идват сенниците. Днес на пазара може да се намери огромно разнообразие от модели, видове и цветове, но как да изберем кои са най-подходящи?

Ето няколко фактора, които е добре да предвидим.

1. Цел и бюджет

На първо място, трябва да определите причината за слагането на сенник. Това може да е, за да създадете известна доза поверителност, за да контролирате количеството светлина, влизащо в дома ви, за да защитите от прегряване и така нататък.

След това решете колко сте готови да похарчите за продуктите и задайте съответно бюджета. Много важно е да знаете, че покупката на сенник е инвестиция, която носи добавена стойност към дома ви, осигурява комфорт и защита и не на последно място – създава изключителен визуален ефект.

Сенници тип Моноблок
2. Сянка и светлина

Монтирането на сенник може да помогне да контролирате количеството светлина и да осигурите необходимата сянка. Сенникът помага и да се спрат отблясъците, докато гледате телевизия, например.

Сенниците могат да помогнат за намаляване на топлината в стаята. Те блокират количеството слънчева светлина, влизаща в пространството, и правят прозорците по-енергийно ефективни. Поставяйки сенник на терасата си я превръщате в притегателно място за релакс.

3. Поверителност

Домът е място, където всеки има нужда от уединение. Домът дава усещане за комфорт и сигурност. Ако той е твърде близо до улицата или парка, или имате любопитни съседи, слагането на сенник, може да осигури така необходимата поверителност.

4. Цветове и качество

Когато избирате сенник за вашия дом, помислете за цветовия избор, материалите и качеството на продукта. Изберете тези, които най-добре отговарят на декора и архитектурата на вашия дом, така че да се слеят с останалото пространство, да отразяват вашия стил и индивидуалност.

Новост на пазара е перфориран плат на сенника, който позволява въздухът да циркулира и се премахва парниковият ефект под сенника в много топлите дни.

5. Устойчивост

Купувайки сенник за вашия дом, не забравяйте, че той ще бъде изложен на постоянни климатични промени – студ, слънце, дъжд, вятър, високи температури. Това означава, че материята, от която е направен, трябва да бъде най-високо качество и издръжлива, както и да не загуби цвета си с времето.

Например сенниците тип КАСЕТА на Active Shade са изключително функционални, защото пълното затваряне на навитата тента в касета позволява пълно предпазване от атмосферни влияния. Това води до по-дълъг живот на материята и до по-малко поддръжка.

Освен това прецизният им дизайн ги хармонизира с всеки архитектурен контекст, бил той класически или модерен.

Сенници тип Касета
6. Лекота на работа

Много важен фактор, който често се пренебрегва от купувачите, е лекотата на отваряне и затваряне на сенника. Моделите, които предлагаме в Active Shade, са лесни за експлоатация и с едно леко движение могат да бъдат отваряни и затваряни.

Друго предимство на нашите сенници е, че те могат да бъдат монтирани и на тавана, и на стената. При някои от моделите касетата е напълно вградена в заден профил, което създава визуален изчистен вид.

7. Гаранция

Какъв е смисълът да купувате продукти, които не издържат достатъчно дълго, за да ви позволят да си върнете инвестираната сума под формата на възвръщаемост? Затова винаги купувайте сенници от реномирани компании, като се уверите, че получавате качествен продукт със справедлива гаранционна политика.

Всички сенници на ShadeLAB имат сертификат според TÜV Rheinland по нормативите EN 13561 и 5 години гаранция. Дизайнът им е патентован.


« Назад към всички публикации