Какво искате да знаете за вътрешните ролетни щори – въпроси, които стоят пред всеки собственик на жилище

Ролетните щори са популярен избор сред собствениците на жилища и са предпочитани заради техния атрактивен и свеж дизайн. Те са изключително гъвкави и подходящи за всеки тип интериорен стил. Освен това, когато става въпрос за контрол (или блокиране) на светлината, поверителност и добра изолация, те са правилният избор.

Факт е, че от всички видове щори за прозорци, които може да намерите днес, ролетните щори са претърпели истински ренесанс по отношение на стил на дизайна, разнообразие и иновативни подобрения.

Ролетните щори могат да бъдат вътрешни и външни, но ако говорим за интериорен дизайн, нека разгледаме видовете вътрешни щори.

Ролетните щори обикновено са изработени от едно парче специално произведена, дълготрайна материя. Тъканта е химически обработена, за да бъде устойчива на избледняване и ламинирана чрез термична обработка, за да е устойчива.

Когато избираме ролетни щори за дома, първо трябва да решим какъв вид да бъдат – блокиращи светлината, филтриращи светлината или прозрачни.

Вътрешни ролетни щори
Без значение какви щори ще сложите – вътрешни ролетни щори, японска стена, вертикални щори, вътрешни щори плисе има пет основни точки, за които трябва да се мисли от самото начало. Това са позиция, размер, цвят, функция и цена.

Преценете дали искате ролетната щора да се управлява с дистанционно или ръчно. Вероятно имате представа какъв цвят искате, така че следващата стъпка е да разгледате гама тъкани и цветове на ролетни щори, налични в Active Shade. Въпрос на личен стил е дали ще заложите на едноцветен вариант или искате тъкан с мотиви и шарки.

Следваща стъпка е да изберете допълнителните функции на материята – дали да бъде тип Ден и нощ, дали напълно да засенчва, т.е. да действа като екран или искате светъл модел, който само леко да затъмнява помещението. Важно е да съобразите осветеността на стаята, в каква посока гледа и колко часа е слънцегреенето.

За какво помещение са подходящи ролетните щори?

Отговорът е много лесен – те са чудесен избор за абсолютно всяка стая у дома. Вътрешните ролетни щори са не само с богато разнообразие на тъкани, като цветове и дизайн, но и с възможност да бъдат обработени с множество различни покрития, за да им придадат специфични качества. Например влагоустойчиви или затъмняващи покрития могат да се нанасят върху определени тъкани, което прави ролетните щори идеален избор за кухни, бани, детски стаи и зимни градини. Богатият избор на цветове, шарки, текстури и покрития, предлагани в тъканите на ролетни щори, означава, че няма ограничение дали ще бъде за спалнята, за модерния хол, за стилния офис, а защо не и за трапезарията.

Как да избера щори за различните помещения?

Блокиращите ролетни щори са перфектни, когато се монтират в спални. Блокиращите тъкани предлагат поверителност и спират нежеланата светлина през деня или нощта. Когато щорите са спуснати, можете да се насладите на сън до късно, без слънцето да ви събуди.

Блекаут и слънцезащитните тъкани са двата най-предпочитани вида за щори за кухнята. Кое от двете да изберете, се свежда до желаното ниво на поверителност. Използването на влагоустойчиви материали за кухненски прозорци е добра идея за предотвратяване на опасността от грозни петна.

Обикновено за офисните помещения се избират слънцезащитни ролетни щори. Те са ефективни за намаляване на отблясъците, светлината и топлината през деня. Блокиращите ролетни щори могат да се монтират и в конферентни зали, където може да е необходимо намаляване на светлината.

Ролетни щори са опция дори за помещение като банята, ако в нея има прозорец. Когато избирате тъкан за баня, помислете за избор на водоустойчиви. Добър избор са модели, които филтрират светлина, които не само предпазват от слънцето, но и дават неприкосновеност на личния живот.

Вътрешни ролетни щори
Имам ли ограничение за размера на щорите?

Да, има някои ограничения, но ако имате големи прозорци, има специални модели, които могат да покриват големи площи. Това означава, че няма да имате ограничение за това, как да постигнете стилно и луксозно излъчване на стаята.

Сигурни ли са ролетните щори за семейства с деца?

Домът ви е толкова безопасен за децата, колкото го направите, но ако се колебаете дали да изберете ролетни щори, предвид безопасността на децата, може да сте сигурни. Ролетните щори могат да се управляват и електронно, което означава, че няма да има никакви шнурове или намотки, така привлекателни за малките.

Как да поддържам ролетните щори?

Ролетните щори са много лесни за поддържане и почистване. Реално те нямат гънки, по които да се натрупва прах, а в повечето случаи тъканите са с висок клас покритие, което ги прави устойчиви на петна и замърсявания.


« Назад към всички публикации