Пет причини да изберете венециански щори

Големите остъклени повърхности се превръщат в отличителна черта на съвременната архитектура. Стъклените прозорци, простиращи се от пода до тавана, не само внасят много дневна светлина, но и създават усещане за сливане с природата и визуално дори правят стаята по-голяма.

Не всеки може да си позволи да има толкова големи прозорци, но когато говорим за остъкляване, възникват няколко сходни въпроса – как да се защитим от слънчевите лъчи, но без да затъмняваме стаята, как да осигурим поверителност, но да имаме и един вид топлоизолация на стъклото, и всичко това, без да разваляме външния вид на фасадата? Отговорът на всички тези въпроси е един – външни ламелни щори.

Външни ламелни щори със скрита кутия
В Active Shade ще намерите богата гама от външни ламелни щори със скрита кутия, асиметрични ламелни щори, Z-тип външни щори. И тъй като за Active Shade продуктите се използват само най-високо качество стандартизирани материали, основният материал за външните щори е алуминият.  

Налични в широка гама от цветове по RAL, те се комбинират чудесно с различни материали, най-често използвани в съвременните сгради: стъкло, бетон, дърво, алуминий, създавайки стилни композиции. Визуалният ефект се засилва и чрез поставяне на ламелите под различен ъгъл – от 0° до 90°. Промяната на ъгъла на ламелите позволява най-удобното проникване на светлина и топлина в помещението.

Благодарение на своята семпла, но елегантна визия, гъвкавостта си и класическия дизайн, външните ламелни щори са идеално решение за офиси, търговски обекти и дори за най-съвременните жилищни пространства.

И ако се колебаете дали те трябва да бъдат вашият избор, ето няколко причини да заложите на тях:

Контрол/филтриране на дневна светлина

Ако търсите осветеност в едно помещение, но искате да запазите поверителността си и да не пускате силните слънчеви лъчи, изберете външните венециански щори на Аctive Shade. Те са в състояние непрекъснато да регулират естествената светлина.

Благодарение на различните си форми, ламелите филтрират дневната светлина по много различни начини. Плоските венециански щори са склонни да отразяват слънчевата светлина, докато извитите ламели ще разсейват входящата светлина. В зависимост от това колко отворена е щората, можете плавно да контролирате яркостта на стаята си – от тъмна до много ярка. Вие решавате точно колко светлина да влиза и къде да пада!

Модерен дизайн: Фасадни дизайни и цветова схема

Ламелните щори със скрита кутия се слагат върху прозореца и се монтират заедно с него в предвидения отвор, като така се "сливат" с фасадата. Системата е приложима за всеки тип прозорци, а течение или топлинна загуба са практически невъзможни. Висококачествените синтетични елементи не стареят и са устойчиви на UV лъчите.  

Ламелните щори със скрита кутия могат да бъдат монтирани и на фасада с мазилка, и на облицована с клинкер такава. Отделно може да се комбинира с комарник или моторно задвижване.

От Active Shade знаем, че съвременната архитектура не познава граници, затова при нас може да намерите и богато разнообразие на асиметрични ламелни щори. Те практически могат да се използват с всички прозорци и да се комбинират идеално с други видове щори в един и същ имот. А това ви дава неограничена свобода на избор.

Асиметрични ламелни щори
Топлинна защита и енергийна ефективност

Използването на алтернативни източници на енергия ви помага да спестите значителни разходи за отопление, охлаждането на къщата, но за да бъде ефектът пълен, трябва да заложите и на правилните щори. В Active Shade ще намерите модели, които са перфектен избор за модерните нискоенергийни и пасивни сгради, с възможност за максимално затъмняване на помещението от дневната светлина, но и с перфектен дизайн на лайсните, здравина и безшумно движение.  

Сигурност

Спокойният дом е защитеният дом. Затова на помощ тук идват външни ламелни щори TITAN 90. Те разполагат с елементи, които предпазват от нежелано проникване на крадци. Всички елементи за управление и безопасност са скрити в направляващите релси, което означава, че в активирано и затворено състояние, освен засенчване има и охранителна функция. Специалната форма на ламелите води до заключването им в затворено състояние, без да се оставят празнини. Този тип ламели се управляват само от мотор.

Удобни и лесни за използване

Външните ламелни щори на Active Shade се управляват изключително лесно и интуитивно, а всеки един модел разполага със система за дистанционно управление за още по-голям комфорт, където и да сте в дома си.

Готови ли сте за повече комфорт у дома? Защото нашите външни ламелни щори могат да ви го дадат!


« Назад към всички публикации