PUBLICATIONS

  • Защо да изберем алуминиева външна врата за дома

    Кое е първото нещо, което виждате, когато отидете на гости? Или пък когато се приберете от работа? А върху какво пада погледът ви, когато напускате дома си? Отговорът на всички тези въпроси е един – вратата. И ако досега не сте се замисляли, именно тя е този елемент, който създава първо впечатление за един дом.

    Затова, когато стане въпрос за избор на входна врата, е много важно да заложите на качествени модели, от доказан производител и с гарантирано качество.

    Една от най-добрите опции на пазара са алуминиевите външни врати. Алуминият е популярен избор за външни врати заради своята издръжливост и възможност за лесно персонализиране. Той е много по-лек от стоманата, по-гъвкав и дава множество опции за модели и цветове.

    Алуминиеви външни врати Creo
    И ако се колебаете дали да изберете именно такива врати за вашия дом, ето няколко причини да го направите.

    Устойчивост на алуминиевите врати

    Въпреки че се смята за един от "по-меките" метали, алуминият е много здрав материал. За разлика от много други метали, той не губи качествата си при температурни амплитуди, което го прави чудесен избор за външни врати. Алуминиевите врати са естествено устойчиви на корозия, дори преди да бъдат третирани.

    Здравина

    Алуминиевите врати са изработени от здрав материал, което ги прави чудесен вариант за външни врати. Моделите Plus Line алуминиеви външни врати на Active Shade се отличават с високи параметри на устойчивост, благодарение на прилагането на специални методи за свързване на профилите на вратите. Когато се комбинират с материали от най-висок клас, вратите осигуряват твърда и трайна, устойчива на атмосферни влияния структура.

    Разнообразие на размери

    Благодарение на здравината на алуминия, вратите могат да се изработват в по-големи размери и конструкции. Широката гама от версии на Active Shade позволява съответствие на вратите към всеки тип сгради и дори към най-екстремните условия на употреба. В портфолиото на компанията може да намерите външни врати в много различни размери.

    Сигурност

    Сигурността безспорно е на първо място, когато говорим за външна врата. Благодарение на използването на подходящите защитни устройства, като обков и болтове против взлом или специални стъкла за остъкляване, от Active Shade са в състояние да отговорят на изискванията. Вратите са тествани по най-новите европейски стандарти, за да се гарантира, че на потребителя се дава най-добрата защита.

    В зависимост от предпочитанията на клиента, от Active Shade предлагат модели алуминиеви външни врати с допълнителна ключалка, клас C цилиндри срещу взлом, болтове срещу взлом, които пречат на насилствено отваряне на вратата. Наред с това има опция за скрито заключване и контрол на достъпа: заключване с комбинация от клавиатура, детектор за близост или fobs.

    Plus Line алуминиеви външни врати
    Екологичност

    Алуминият е метал, който се рециклира лесно, а самият процес изисква само пет процента от енергията, необходима за събиране на нов алуминий. Това прави външните алуминиеви врати чудесен вариант за собственици на жилища, които търсят екологични алтернативи.

    Възможност за персонализация

    Кой не би искал да има уникална външна врата, създадена така, че да отговаря на личния му стил и предпочитания, която да пасва перфектно на архитектурата на дома и да допълва визията му? Е, с алуминиевите врати това е възможно!

    От Active Shade предлагат практически неограничен избор и възможности за съчетаване на цветовете на вратата и фасадата, дограмата на прозорците или довършителните работи на сградата.

    Цветовете мат DÉCOR и RAL, покритие тип филм, което осигурява възможност за създаване на интересни структури, богат избор на остъкляване, различни финиши, са само малка част от предимствата, които получавате, когато избирате алуминиева външна врата от Active Shade.

    read more

  • 7 фактора, които трябва да имате предвид при избора на сенник

    Когато говорим за засенчване, повечето хора си представят вътрешните щори, чиято традиционна роля е да пазят стаята от слънчевите лъчи и да спират топлината. Но понякога интериорът може да не предполага слагането на такива или мястото да не е подходящо за щора. Тогава на помощ идват сенниците. Днес на пазара може да се намери огромно разнообразие от модели, видове и цветове, но как да изберем кои са най-подходящи?

    Ето няколко фактора, които е добре да предвидим.

    1. Цел и бюджет

    На първо място, трябва да определите причината за слагането на сенник. Това може да е, за да създадете известна доза поверителност, за да контролирате количеството светлина, влизащо в дома ви, за да защитите от прегряване и така нататък.

    След това решете колко сте готови да похарчите за продуктите и задайте съответно бюджета. Много важно е да знаете, че покупката на сенник е инвестиция, която носи добавена стойност към дома ви, осигурява комфорт и защита и не на последно място – създава изключителен визуален ефект.

    Сенници тип Моноблок
    2. Сянка и светлина

    Монтирането на сенник може да помогне да контролирате количеството светлина и да осигурите необходимата сянка. Сенникът помага и да се спрат отблясъците, докато гледате телевизия, например.

    Сенниците могат да помогнат за намаляване на топлината в стаята. Те блокират количеството слънчева светлина, влизаща в пространството, и правят прозорците по-енергийно ефективни. Поставяйки сенник на терасата си я превръщате в притегателно място за релакс.

    3. Поверителност

    Домът е място, където всеки има нужда от уединение. Домът дава усещане за комфорт и сигурност. Ако той е твърде близо до улицата или парка, или имате любопитни съседи, слагането на сенник, може да осигури така необходимата поверителност.

    4. Цветове и качество

    Когато избирате сенник за вашия дом, помислете за цветовия избор, материалите и качеството на продукта. Изберете тези, които най-добре отговарят на декора и архитектурата на вашия дом, така че да се слеят с останалото пространство, да отразяват вашия стил и индивидуалност.

    Новост на пазара е перфориран плат на сенника, който позволява въздухът да циркулира и се премахва парниковият ефект под сенника в много топлите дни.

    5. Устойчивост

    Купувайки сенник за вашия дом, не забравяйте, че той ще бъде изложен на постоянни климатични промени – студ, слънце, дъжд, вятър, високи температури. Това означава, че материята, от която е направен, трябва да бъде най-високо качество и издръжлива, както и да не загуби цвета си с времето.

    Например сенниците тип КАСЕТА на Active Shade са изключително функционални, защото пълното затваряне на навитата тента в касета позволява пълно предпазване от атмосферни влияния. Това води до по-дълъг живот на материята и до по-малко поддръжка.

    Освен това прецизният им дизайн ги хармонизира с всеки архитектурен контекст, бил той класически или модерен.

    Сенници тип Касета
    6. Лекота на работа

    Много важен фактор, който често се пренебрегва от купувачите, е лекотата на отваряне и затваряне на сенника. Моделите, които предлагаме в Active Shade, са лесни за експлоатация и с едно леко движение могат да бъдат отваряни и затваряни.

    Друго предимство на нашите сенници е, че те могат да бъдат монтирани и на тавана, и на стената. При някои от моделите касетата е напълно вградена в заден профил, което създава визуален изчистен вид.

    7. Гаранция

    Какъв е смисълът да купувате продукти, които не издържат достатъчно дълго, за да ви позволят да си върнете инвестираната сума под формата на възвръщаемост? Затова винаги купувайте сенници от реномирани компании, като се уверите, че получавате качествен продукт със справедлива гаранционна политика.

    Всички сенници на ShadeLAB имат сертификат според TÜV Rheinland по нормативите EN 13561 и 5 години гаранция. Дизайнът им е патентован.

    read more

  • Пет причини да изберете венециански щори

    Големите остъклени повърхности се превръщат в отличителна черта на съвременната архитектура. Стъклените прозорци, простиращи се от пода до тавана, не само внасят много дневна светлина, но и създават усещане за сливане с природата и визуално дори правят стаята по-голяма.

    Не всеки може да си позволи да има толкова големи прозорци, но когато говорим за остъкляване, възникват няколко сходни въпроса – как да се защитим от слънчевите лъчи, но без да затъмняваме стаята, как да осигурим поверителност, но да имаме и един вид топлоизолация на стъклото, и всичко това, без да разваляме външния вид на фасадата? Отговорът на всички тези въпроси е един – външни ламелни щори.

    Външни ламелни щори със скрита кутия
    В Active Shade ще намерите богата гама от външни ламелни щори със скрита кутия, асиметрични ламелни щори, Z-тип външни щори. И тъй като за Active Shade продуктите се използват само най-високо качество стандартизирани материали, основният материал за външните щори е алуминият.  

    Налични в широка гама от цветове по RAL, те се комбинират чудесно с различни материали, най-често използвани в съвременните сгради: стъкло, бетон, дърво, алуминий, създавайки стилни композиции. Визуалният ефект се засилва и чрез поставяне на ламелите под различен ъгъл – от 0° до 90°. Промяната на ъгъла на ламелите позволява най-удобното проникване на светлина и топлина в помещението.

    Благодарение на своята семпла, но елегантна визия, гъвкавостта си и класическия дизайн, външните ламелни щори са идеално решение за офиси, търговски обекти и дори за най-съвременните жилищни пространства.

    И ако се колебаете дали те трябва да бъдат вашият избор, ето няколко причини да заложите на тях:

    Контрол/филтриране на дневна светлина

    Ако търсите осветеност в едно помещение, но искате да запазите поверителността си и да не пускате силните слънчеви лъчи, изберете външните венециански щори на Аctive Shade. Те са в състояние непрекъснато да регулират естествената светлина.

    Благодарение на различните си форми, ламелите филтрират дневната светлина по много различни начини. Плоските венециански щори са склонни да отразяват слънчевата светлина, докато извитите ламели ще разсейват входящата светлина. В зависимост от това колко отворена е щората, можете плавно да контролирате яркостта на стаята си – от тъмна до много ярка. Вие решавате точно колко светлина да влиза и къде да пада!

    Модерен дизайн: Фасадни дизайни и цветова схема

    Ламелните щори със скрита кутия се слагат върху прозореца и се монтират заедно с него в предвидения отвор, като така се "сливат" с фасадата. Системата е приложима за всеки тип прозорци, а течение или топлинна загуба са практически невъзможни. Висококачествените синтетични елементи не стареят и са устойчиви на UV лъчите.  

    Ламелните щори със скрита кутия могат да бъдат монтирани и на фасада с мазилка, и на облицована с клинкер такава. Отделно може да се комбинира с комарник или моторно задвижване.

    От Active Shade знаем, че съвременната архитектура не познава граници, затова при нас може да намерите и богато разнообразие на асиметрични ламелни щори. Те практически могат да се използват с всички прозорци и да се комбинират идеално с други видове щори в един и същ имот. А това ви дава неограничена свобода на избор.

    Асиметрични ламелни щори
    Топлинна защита и енергийна ефективност

    Използването на алтернативни източници на енергия ви помага да спестите значителни разходи за отопление, охлаждането на къщата, но за да бъде ефектът пълен, трябва да заложите и на правилните щори. В Active Shade ще намерите модели, които са перфектен избор за модерните нискоенергийни и пасивни сгради, с възможност за максимално затъмняване на помещението от дневната светлина, но и с перфектен дизайн на лайсните, здравина и безшумно движение.  

    Сигурност

    Спокойният дом е защитеният дом. Затова на помощ тук идват външни ламелни щори TITAN 90. Те разполагат с елементи, които предпазват от нежелано проникване на крадци. Всички елементи за управление и безопасност са скрити в направляващите релси, което означава, че в активирано и затворено състояние, освен засенчване има и охранителна функция. Специалната форма на ламелите води до заключването им в затворено състояние, без да се оставят празнини. Този тип ламели се управляват само от мотор.

    Удобни и лесни за използване

    Външните ламелни щори на Active Shade се управляват изключително лесно и интуитивно, а всеки един модел разполага със система за дистанционно управление за още по-голям комфорт, където и да сте в дома си.

    Готови ли сте за повече комфорт у дома? Защото нашите външни ламелни щори могат да ви го дадат!

    read more

  • Защо screen щорите поставят нов стандарт в засенчването?

    Когато търсим начин как да защитим дадено помещение от слънце или да скрием гледката отвън, обикновено избираме щори. Било то външни или вътрешни, те ни дават комфорта и поверителността, от която се нуждаем. Но когато търсим същото и за двора, балкона или верандата?

    Решение има и то се нарича щори със screen ефект. Те са сравнително нови на българския пазар, но са изключително ефективно и гъвкаво решение.

    Screen щорите на Active Shade са дело на иновативна технология и се предлагат в множество варианти, цветове и покрития, които ще отговорят на изискванията и на най-претенциозните клиенти.

    Screen HR7 - вертикални сенници, лесни за монтаж към всеки прозоречен профил или фасада
    Предимствата на screen щори ще бъдат оценени от хората, които обичат да се отпускат в приятна, прохладна атмосфера на градината или верандата, както и от тези, които искат да защитят дома си от слънчевата светлина, но да запазят целостта на фасадата и естетиката на екстериора. Screen щорите са чудесно решение за офиси, шоурум магазини или за помещения с голяма остъклена площ.

    Active Shade предлагат разнообразие от модели, всеки един базиран на иновативни технологии. Сред предимствата на този тип засенчващи продукти е, че не се налага разрушаване вида на фасадата, тъй като кутията се монтира към таван или стена и се слива с нея.

    Платовете, от които се изработват screen щорите, са мрежи с различна плътност. Това реално определя количеството светлинно и топлинно лъчение, което прониква вътре, а също и видимостта отвън. Клиентите могат да избират дали искат пълно затъмнение (тип блекаут) или предпочитат повече светлина, но не за сметка на дискретността от външната страна. Тъканите осигуряват свободна циркулация на въздуха и ефективно предпазват от проникване на мръсотия и насекоми.

    Благодарение на специалната ZIP система, която държи плата стабилно на водачите, е безопасно screen щората да бъде спусната дори при силни пориви на вятъра. Така той действа като покритие, което ще предпази от въздействието на неблагоприятните метеорологични условия.

    Screen щорите не изискват специални грижи, почистването им е лесно и без да се налага използване на специални препарати.

    Centozip Screen - вертикални сенници от прозрачни или плътни материи
    За дома, за двора, за терасата, за търговски обекти, ресторанти и барове… screen щорите са проектирани така, че да контролират светлината, като същевременно поддържат гледката навън, което ги прави най-ефективното решение за засенчване на жилищни пространства на открито и външните прозорци.

    И ако се колебаете дали да изберете този тип иновативни продукти, ето осем причини да го направите: Намалява проникването на слънчева светлина Намалява топлината, която идва от лъчите, както на закрито, така и на открито Запазва по изключително дискретен начин връзката с откритото пространство Защита от прах, мръсотия, насекоми Осигурява дискретност и възможност за уединение Не се налага разрушаване на фасадата Богат избор от платове, цвят, текстура, прозрачност и изпълнение Системи, които държат тъканта здраво фиксирана на място

    read more

  • Стъклен дом в двора

    Когато навън стане студено, стъмва се по-рано, а слънцето все по-рядко се показва, топлите вечери навън остават блян за следващата година. Но не е задължително. Защото, благодарение на съвременните технологии и решения, може да удължите приятните мигове сред природата буквално целогодишно, без значение на сезона, атмосферните условия и температурата. Как ли? Със сгъваеми стъклени стени може да прекарвате свободното време навън буквално целогодишно.

    Една стъклена стая ще позволи да вземете максимума от откритата площ, без да сте зависими от дъжд, буря или сняг. Освен това стъкленият параван ще бъде съвременна алтернатива на традиционната оранжерия, помага да разширите жилищното пространство и да се насладите на двора си и през по-студените месеци.

    Сгъваеми стъклени системи
    Как да направите слънчева стъклена стая?

    На първо място мислете за качеството и здравината на материали – закалено стъкло, алуминий с висока якост, който да запази стилния си вид в продължение на години след монтажа.

    Благодарение на разнообразието на сгъваеми стъклени системи на АКТИВ ШЕЙД, може да създадете малък кът, да преградите стилно определена площ или да изградите напълно автономна стая в двора или в дома ви.

    Когато създавате стъклена стая, определете площ, която да се вписва хармонично в двора. Решете дали искате да бъде автономна или прилепена към къщата (ще има ли топла връзка, или не)!

    Интериорът на една стая на двора зависи изцяло от вас и вашия стил – вие определяте дизайна и визията според площта. Може да оформите хол, място за релакс в бохо стил, минималистична дзен градина с хамак или пък стая за медитация и йога. Освен това може да изпълните новото си пространство с LED светлини, да добавите отоплителна система, сенници от тъкан, елегантни покрития! Просто бъдете уверени, че тази стъклена стая е идеална за вас.

    Защо да инвестирате в стъклени панели за стъклена слънчева стая към вашия имот?

    Подобна стая ще даде на вас и вашето семейство чудесно място да се отпуснете, да вечеряте, да играете и да прекарвате време заедно (точно както в градината през летните месеци). Можете също така да използвате допълнителното пространство за съхранение, като знаете, че вещите ще бъдат в безопасност.

    Сгъваеми стъклени системи
    Освен великолепен модерен дизайн, една стъклена стая ще добави уникално излъчване и индивидуалност към двора, ще направи посрещането на сезоните истински празник за душата, ще даде онези мигове на почивка сред природата, които толкова много ни липсват в студените дни.

    Разгледайте нашите сгъваеми стъклени системи и намерете още вдъхновяващи решения за вашия дом и градина. Защото с продуктите на АКТИВ ШЕЙД винаги има решение – вие само дайте идеята!

    read more

  • Как да изберем гаражна врата

    Гаражът е нещо повече от пространство за колата в една къща - той играе роля и за външния вид, екстериора на дома. Затова, ако правите ремонт или обновявате външното пространство, визията на гаражната врата е от съществено значение. Изборът на вратата обаче не трябва да бъде само по цвят или външен вид, но и като функции, допълнителни екстри, материали, ниво на сигурност…

    Днес възможностите за избор на стилове и видове гаражни врати може да бъдат поразителни. Затова, ако не знаете откъде да започнете, ето няколко насоки за това, как да изберете правилната гаражна врата за вашия дом.

    Ролетни гаражни врати
    Какво трябва да имате предвид при избора на гаражна врата

    Когато търсите гаражна врата, първите няколко стъпки, които трябва да предприемете, за да стесните избора си, са:

    1. Определете размерите на вратата

    Измерете височината и ширината на рамката на вратата.

    2. Определете бюджета си

    Няколко фактора влияят върху цената на гаражна врата. Разнообразието от материали - от алуминий или дърво е, ще искате ли възможност за персонализиране. Реално размерът, механизмите на вратата и материалът са факторите, които влияят най-много върху цената.

    3. Стил на гаража

    Има различни видове гаражни врати, от които може да избирате, като изборът зависи не само от вашия личен стил, но и от големината на двора.

    В АКТИВ ШЕЙД предлагаме няколко опции, от които може да изберете: ролетни гаражни врати врати, отварящи се успоредно на тавана секционни гаражни врати двукрили гаражни врати врати с допълнителна изолация, както и такива с топло- и шумоизолация 4. Преценете как ще използвате пространството

    В гаража само колата ли ще държите или планирате да го използвате и като място за съхранение? Какъв е климатът – мястото, на което живеете, има ли екстремно ниски или високи температури? Това са фактори, които ще ви помогнат да изберете врата, която най-добре отговаря на вашите нужди, както и да определите изолационния капацитет, необходим за вашата гаражна врата, който се измерва с R-стойност. Колкото по-висока е R-стойността, толкова по-висока е топлинната ефективност. Врата с висока R стойност ще запази топлината вътре през зимните месеци и хладния въздух вътре през летните месеци.

    Двукрили гаражни врати
    Материал за гаражни врати

    Изборът на най-подходящия материал за гаражната врата зависи от различни фактори, включително климат, влажност, начина ви на живот и вашия стил.

    Днес на пазара може да намерите три вида врати – ролетни, секционни и двукрили.

    Ролетната гаражна врата на АКТИВ ШЕЙД се събира като се навива нагоре на стоманена ролка. Освен при капсулованата система box-end, завесата се навива в защитна алуминиева кутия. Предимства на ролетните гаражни врати: таванът на гаража е свободен за складиране на дълги и обемисти предмети като бордове за сърф, стълби и т.н. или за осветителни тела. Допълнителна характеристика на системата е, че страничните профили, за които е захваната вратата са неръждаеми и не пропускат въздушно течение. Тази система се отличава със здрава конструкция, най-високо качество на ролковия механизъм. Елементът ‘roll-off safety’ е част от концепцията за безопасност, която отговаря на най-новите Европейски Стандарти като вградената опция за "аварийни операции".

    Секционните гаражни врати са изключително красиви и атрактивни, а благодарение на качествените материали, иновативни механизми и технологии, разнообразието на цветове и финиши, ще имате гараж, който да кореспондира със стила на къщата.

    Самите врати са много удобни, сигурни и помагат за спестяване на пространство. Както се подразбира от името им, те се състоят от отделни елементи – секции, които са свързани с панти и по този начин вратата има гъвкавост при отваряне.

    Двукрилите гаражни врати на АКТИВ ШЕЙД са един модерен поглед към класиката. Те са и най-изгодното като цена решение за вашия гараж. Имат ниска цена и надеждна експлоатация благодарение на лесния си и изпитан механизъм. Те се състоят от единична галванизирана врата с носещи лостове, които са монтирани на пружини от двете страни и могат да се управляват ръчно или електрически. Все пак трябва да съобразите и да предвидите достатъчно място пред гаража за изнасянето на крилото при отваряне.

    За всички свои врати АКТИВ ШЕЙД предлага и неограничени възможности за дизайн. Стандартните ролетни ролки и релсови канали се предлагат в 4 цвята, а лайсните в 15 цвята. С оставащите 220 цвята по RAL за релсовите канали, няма цветово желание, което да остане неудовлетворено.

    Трябва ли да избера изолирана гаражна врата?

    Разходите за енергия са съображение за бюджета на всеки собственик, но много собственици пренебрегват влиянието, което изолираната гаражна врата може да окаже както върху разходите за енергия, така и върху комфорта. Тъй като гаражът е най-големият вход към повечето домове, той е един от най-податливите на топлинни загуби, което го прави добра възможност за повишаване на енергийната ефективност.

    Вратата UniTherm отговаря на строгите стандарти по отношение на устойчивостта на проникване на вятър и вода, както и на пропускливостта на въздуха. Тези параметри оказват влияние върху удължаването на живота на вратата и помагат тя да бъде визуално привлекателна в продължение на години.

    UniTherm - гаражни врати с допълнителна изолация
    Сеционната врата UniPro е друго чудесно решение за вашия гараж. Вратите на АКТИВ ШЕЙД са топли врати с коефициент U, подобен на този на многокамерните прозорци, използвани за енергоспестяващи сгради. Панелите, пълни с полиуретанова пяна, произведени в нашата собствена фабрика, и системи от уплътнения допринасят за този нисък коефициент.

    Какъв начин на отваряне да избера?

    Един от най-често пренебрегваните аспекти при закупуването на нова гаражна врата е изборът на отваряне и съответните предимства и недостатъци. Ние от АКТИВ ШЕЙД ще ви консултираме за най-добрата за вас и вашия двор опция, както и как да се възползвате максимално от наличното пространство.

    Без значение дали търсите нещо традиционно, иновативно и модерно или искате уникална визия на гаражната врата, от АКТИВ ШЕЙД сме готови да посрещнем вашите нужди и да отговорим на всички ваши изисквания!

    read more

  • Защо да изберем външни ролетни щори за дома си?

    Искате ли да добавите индивидуалност към външното пространство на дома си? Искате ли да добавите стил и функционалност към зоната, където почивате и се забавлявате на открито? Външните щори могат да бъдат решение и за двете неща. Външните щори могат да подобрят естетиката на къщата и на двора, да осигурят малко поверителност и да помогнат за по-голям комфорт на обитателите.

    Разбира се, има много начини за подобряване вида на един двор – нови мебели, свежа фасада на къщата, барбекю, нови аксесоари. Но това, което ще гарантира и външния, и вътрешния комфорт са ролетните щори.

    И ако се чудите защо да изберете външни ролетни щори, като експерти в тях, ние от Active Shade ще ви покажем само някои от предимствата, които те предлагат.

    Външни ролетни щори
    Защита от атмосферни влияния

    Външните щори, поставени на покрива, на веранда или прозорец, могат да бъдат чудесна защита и от силни дъждове, и от ярка слънчева светлина. Външните щори помагат за засенчването, което означава, че през лятото ще се радвате на по-хладен дом, ще предпазите мебелите от избеляване.

    Когато ги спуснете плътно, ще имате пълно засенчване в стаята – чудесно решение за спалня, ако не искате да бъдете събудени от слънчевите лъчи.

    Освен това външните ролетни щори действат и като защита от прах, което означава, че ще се радвате на по-чист въздух у дома.

    Стил

    Външните щори на Active Shade се предлагат в редица стилове и цветове, което позволява да подобрите естетиката на екстериора на вашия дом. Външните моторизирани или ролетни щори се интегрират с дизайна на къщата и са предпоставка за създаването на изключително естетичен двор. Поръчвайки щори от нас, може да изберете модел, който да се мултиплицира както на покрива, така и на прозорците, а това създава усещане за единство и хармония в дома.

    Енергийна ефективност

    Освен да предпазват от слънцето, през зимните месеци ролетните щори ще ви осигурят защита от студения вятър или силните дъждове. Отделно, ако поставите и соларни модули, ставате енергийно независими, а зимата система против замръзване ще пази вашите ролетни щори от повреди.

    Самите ролетни щори действат като естествен топлоизолатор и може да помогнат да спестите до 30% от сметките за електричество.

    Поверителност и защита

    Никой не обича любопитните погледи на съседи или преминаващи. А това може да е проблем, особено ако живеете на нисък етаж или в къща. Ето защо на помощ идват външните ролетни щори, които позволяват да създадете уединение, самостоятелност и защита. Сбогом на любопитните съседи!

    И още нещо много важно, ролетните щори ви дават сигурност и защита. В затворено положение щората е вече ефективна преграда от нежелано влизане. Допълнителният защитен пакет Security Package предлага усилване здравината на закрепване, като скрива винтовете на водещите релси и устройството срещу вдигане и ви осигурява спокоен сън.

    Шумозолация

    Всеки, който живее в големия град знае колко неприятен може да бъде уличният шум. Но за щастие това се решава лесно. Защото ролетните щори действат и като естествена бариера срещу шума и гарантират комфорта и тишината у дома.

    Външни ролетни щори
    Универсалност

    Външните ролетни щори се предлагат в различни варианти, за да задоволят желанията и на най-капризните клиенти. В гамата на Active Shade ще намерите ролетни щори за покривни прозорци, ролетни щори с горно и странично закрепване, което дава гъвкавост за дизайн и използване, а също и ролетни щори в неправилна форма, подходящи за нестандартни дизайни или прозорци.

    Лесно използване

    Външните ролетни щори са здрави и устойчиви, изискват минимално почистване и поддръжка. Когато са произведени от качествени и подходящи материали, монтирани са от професионалисти и имате сигурен партньор за профилактиката им, ще ви служат дълго време, ще ви осигурят години неприкосновеност, красота и комфорт.

    А за да се убедите, просто опитайте!

    read more

  • Какво искате да знаете за вътрешните ролетни щори – въпроси, които стоят пред всеки собственик на жилище

    Ролетните щори са популярен избор сред собствениците на жилища и са предпочитани заради техния атрактивен и свеж дизайн. Те са изключително гъвкави и подходящи за всеки тип интериорен стил. Освен това, когато става въпрос за контрол (или блокиране) на светлината, поверителност и добра изолация, те са правилният избор.

    Факт е, че от всички видове щори за прозорци, които може да намерите днес, ролетните щори са претърпели истински ренесанс по отношение на стил на дизайна, разнообразие и иновативни подобрения.

    Ролетните щори могат да бъдат вътрешни и външни, но ако говорим за интериорен дизайн, нека разгледаме видовете вътрешни щори.

    Ролетните щори обикновено са изработени от едно парче специално произведена, дълготрайна материя. Тъканта е химически обработена, за да бъде устойчива на избледняване и ламинирана чрез термична обработка, за да е устойчива.

    Когато избираме ролетни щори за дома, първо трябва да решим какъв вид да бъдат – блокиращи светлината, филтриращи светлината или прозрачни.

    Вътрешни ролетни щори
    Без значение какви щори ще сложите – вътрешни ролетни щори, японска стена, вертикални щори, вътрешни щори плисе има пет основни точки, за които трябва да се мисли от самото начало. Това са позиция, размер, цвят, функция и цена.

    Преценете дали искате ролетната щора да се управлява с дистанционно или ръчно. Вероятно имате представа какъв цвят искате, така че следващата стъпка е да разгледате гама тъкани и цветове на ролетни щори, налични в Active Shade. Въпрос на личен стил е дали ще заложите на едноцветен вариант или искате тъкан с мотиви и шарки.

    Следваща стъпка е да изберете допълнителните функции на материята – дали да бъде тип Ден и нощ, дали напълно да засенчва, т.е. да действа като екран или искате светъл модел, който само леко да затъмнява помещението. Важно е да съобразите осветеността на стаята, в каква посока гледа и колко часа е слънцегреенето.

    За какво помещение са подходящи ролетните щори?

    Отговорът е много лесен – те са чудесен избор за абсолютно всяка стая у дома. Вътрешните ролетни щори са не само с богато разнообразие на тъкани, като цветове и дизайн, но и с възможност да бъдат обработени с множество различни покрития, за да им придадат специфични качества. Например влагоустойчиви или затъмняващи покрития могат да се нанасят върху определени тъкани, което прави ролетните щори идеален избор за кухни, бани, детски стаи и зимни градини. Богатият избор на цветове, шарки, текстури и покрития, предлагани в тъканите на ролетни щори, означава, че няма ограничение дали ще бъде за спалнята, за модерния хол, за стилния офис, а защо не и за трапезарията.

    Как да избера щори за различните помещения?

    Блокиращите ролетни щори са перфектни, когато се монтират в спални. Блокиращите тъкани предлагат поверителност и спират нежеланата светлина през деня или нощта. Когато щорите са спуснати, можете да се насладите на сън до късно, без слънцето да ви събуди.

    Блекаут и слънцезащитните тъкани са двата най-предпочитани вида за щори за кухнята. Кое от двете да изберете, се свежда до желаното ниво на поверителност. Използването на влагоустойчиви материали за кухненски прозорци е добра идея за предотвратяване на опасността от грозни петна.

    Обикновено за офисните помещения се избират слънцезащитни ролетни щори. Те са ефективни за намаляване на отблясъците, светлината и топлината през деня. Блокиращите ролетни щори могат да се монтират и в конферентни зали, където може да е необходимо намаляване на светлината.

    Ролетни щори са опция дори за помещение като банята, ако в нея има прозорец. Когато избирате тъкан за баня, помислете за избор на водоустойчиви. Добър избор са модели, които филтрират светлина, които не само предпазват от слънцето, но и дават неприкосновеност на личния живот.

    Вътрешни ролетни щори
    Имам ли ограничение за размера на щорите?

    Да, има някои ограничения, но ако имате големи прозорци, има специални модели, които могат да покриват големи площи. Това означава, че няма да имате ограничение за това, как да постигнете стилно и луксозно излъчване на стаята.

    Сигурни ли са ролетните щори за семейства с деца?

    Домът ви е толкова безопасен за децата, колкото го направите, но ако се колебаете дали да изберете ролетни щори, предвид безопасността на децата, може да сте сигурни. Ролетните щори могат да се управляват и електронно, което означава, че няма да има никакви шнурове или намотки, така привлекателни за малките.

    Как да поддържам ролетните щори?

    Ролетните щори са много лесни за поддържане и почистване. Реално те нямат гънки, по които да се натрупва прах, а в повечето случаи тъканите са с висок клас покритие, което ги прави устойчиви на петна и замърсявания.

    read more

  • Photos from our completed sites